• Start
  • Bedevaart Sittard-Kevelaer op maandag 11 september
logo_ck met tekst.png

Bedevaart Sittard-Kevelaer op maandag 11 september

De meest Nederlandse bedevaartplaats van Duitsland viert feest. Het is dit jaar 375 jaar geleden dat de marskramer Hendrik Busman op weg van Geldern naar Kleef een stem hoorde, die hem de opdracht gaf om een kapelletje te bouwen. Niet lang daarna werden er onverklaarbare genezingen gemeld. Dat was het begin van Kevelaer als bedevaartplaats. De regio hoorde indertijd tot het bisdom Roermond. Daarom werd op last van de toenmalige vicaris-generaal van Roermond in Venlo een synode gehouden om de gebeurtenissen in Kevelaer te onderzoeken. En ze werden als authentiek beoordeeld. Vanaf dat moment mocht het stadje zich officieel als bedevaartsoord presenteren.

Direct kwamen er ook vanuit onze regio bedevaarten op gang. Sommige van die bedevaarten bestaan nog steeds, zoals de bedevaart die de Broederschap Sittard-Kevelaer al sinds 1669 organiseert.
Ieder jaar trekt deze Broederschap met velen vanuit Sittard en wijde omgeving ter bedevaart naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer. Dit jaar is de bedevaart op maandag 11 september. Gaat u ook mee?

 

Er zijn opstapplaatsen in verschillende wijken en dorpen – waaronder Leyenbroek en Ophoven – waarna alle bussen zich verzamelen bij “Op de Vos” in Nieuwstadt. Vandaar is om 8.30 uur het gezamenlijke vertrek naar Kevelaer. Het programma in Kevelaer is:
10.15 uur Aankomst in Kevelaer, waarna processie naar de basiliek.
10.30 uur Plechtige Hoogmis in de basiliek, waarna processie naar de Kaarsenkapel.
15.00 uur Grote Kruisweg in het Mariapark en kleine Kruisweg in de Pax Christikapel.
17.30 uur Plechtig Lof in de Basiliek met onze hulpbisschop Mgr. De Jong.
Aansluitend trekken we in processie langs de Genadekapel en daarna gaan we weer terug naar de bussen voor de terugreis naar Sittard en omstreken.
Tussen de plechtigheden is er voldoende tijd voor ontspanning. Zo zijn in het gezellige stadje tal van winkels en restaurants.

Aanmelden: Buskaarten zijn tot dinsdag 29 augustus verkrijgbaar bij:
(voor Leyenbroek) dhr. P. Haas, Gelrestraat 14, 6151 JA Munstergeleen, tel. (046) 4512009;
(voor Ophoven) mevr. Vahsen, Rijksweg Zuid 122-6, 6134 AD Sittard, tel. 06-54290322.
Een buskaart kost € 18,-- per persoon.
Vraag bij uw contactpersoon naar de vertrektijd van uw bus!
Denkt u aan een geldig paspoort of identiteitsbewijs voor die dag!
Meer informatie? Bel met de heer Frans Tummers: telefoon (046) 4520590.

Afdrukken E-mail

Garagebox
V en H Vastgoed
logo_ck_small.png