• Start
  • Het is wat stiller in de kerk!
logo_ck met tekst.png

Het is wat stiller in de kerk!

Misschien heeft U het al gemerkt. De gezongen H.Missen zijn op een lager pitje gezet.
Dit komt vanwege het feit dat onze vaste organist, Ger Dutmer, noodgedwongen is moeten stoppen met orgelspelen in de kerk. Zijn fysieke gezondheid vormde een te groot risico om nog de trappen op- of af te gaan. Zelfs het lopen met de rollator werd steeds moeilijker.  Ger Dutmer was al vanaf begin jaren 80 organist in onze kerk in Leyenbroek. Na de coronajaren speelde hij bijna iedere zondag. Hij vertelde dat hij al op 11-jarige leeftijd een keer, heel zenuwachtig, moest invallen als organist in zijn voormalige woonplaats. Ook daar heeft hij dit enkele jaren volgehouden. Dus een hele carrière achter de rug. Een passend blijk van waardering door het kerkbestuur en het koor zit in de planning.
De H.Missen met het zogenaamd klein koortje, zullen in de toekomst nog regelmatig opgedragen worden met medewerking van organiste Jolanda Kersten, die voorheen ook al in onze kerk orgel speelde.
Tevens maken wij door middel van deze publicatie gebruik om een oproep te plaatsen:
Wij  zoeken een nieuwe organist(e), of in ieder geval een pianist (e) of organist(e)   die bereid is éénmaal in de twee weken op de donderdagavond een repetitie te begeleiden. Of misschien kent U wel iemand, die hier wel voor voelt.
Kunt U een melodielijn van het notenschrift spelen, dan zou ons dat voor de repetities al flink kunnen helpen. Voor aanmelden of informatie over de vacature kunt U contact opnemen met de heer Wil Jumpertz (06-40694926)

Afdrukken E-mail

V en H Vastgoed
logo_ck_small.png