• Start
  • Paus kondigt jubeljaar 2025 af met bul ‘hoop stelt niet teleur’
logo_ck met tekst.png

Paus kondigt jubeljaar 2025 af met bul ‘hoop stelt niet teleur’

‘Hoop stelt niet teleur’. Dat is de titel van de bul waarmee paus Franciscus afgelopen week het Heilig Jaar 2025 officieel heeft afgekondigd. Hoop wordt daarmee het centrale thema van het zogeheten Jubeljaar. Eerder was al het motto bekend gemaakt: Pelgrims van hoop. In de Nederlandse kerkprovincie is een projectgroep aan het werk om dit thema ook voor de bisdommen, parochies, kloosters en andere religieuze groeperingen verder uit te werken.
Een Jubeljaar is een oude traditie in de katholieke Kerk, die in de Middeleeuwen is ontstaan en elke 25 jaar plaatsvindt.
Het afkondigen van de bul gebeurde tijdens een speciale plechtigheid bij de Heilige Deur van de Sint-Pieter in Rome. Tijdens die bijeenkomst werden in aanwezigheid van de paus grote delen van de tekst van de bul voorgelezen. In de bul met de Latijnse naam ‘Spes non confundit’ kondigt paus Franciscus aan dat Jubeljaar 2025 begint met de opening van de Heilige Deur van de Sint-Pietersbasiliek op kerstavond 2024. In de dagen erna worden de heilige deuren van de andere grote basilieken in Rome geopend: op 29 december in de basiliek van Sint-Jan van Lateranen, op 1 januari (Hoogfeest van Maria de Moeder Gods) in de basiliek Santa Maria Maggiore en op 5 januari in de basiliek Sint-Paulus buiten de Muren.

Parochie Christus Koning en H.Antonius van Padua
Leyenbroekerweg 107    6132 CD Sittard  tel. 4512492

Afdrukken E-mail

V en H Vastgoed
logo_ck_small.png