• Start
  • Bedevaart SITTARD-KEVELAER op maandag 9 september
logo_ck met tekst.png

Bedevaart SITTARD-KEVELAER op maandag 9 september

Het Duitse pelgrimsoord Kevelaer trekt elk jaar een miljoen bezoekers. De van oudsher grootste groepsreis vanuit ons land wordt georganiseerd door de Broederschap Sittard-Kevelaer. Al sinds 1669 (!) trekken elk jaar in september honderden mensen vanuit Sittard en wijde omgeving naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer. Dit jaar is de bedevaart naar de Mariastad op maandag 9 september. Gaat u ook mee?

Er zijn opstapplaatsen in verschillende wijken – waaronder ook Leyenbroek en Ophoven – waarna alle bussen zich verzamelen bij “Op de Vos” in Nieuwstadt. Vandaar is om 8.30 uur het gezamenlijke vertrek naar Kevelaer. Het programma in Kevelaer is:
10.15 uur    Aankomst in Kevelaer, waarna processie naar de basiliek.
10.30 uur    Plechtige Hoogmis in de basiliek, waarna processie naar de Kaarsenkapel.
15.00 uur    Grote Kruisweg in het Mariapark en kleine Kruisweg in de Pax Christikapel.
17.30 uur    Plechtig Lof in de Basiliek met onze hulpbisschop Mgr. De Jong.
Aansluitend trekken we in processie langs de Genadekapel en daarna gaan we weer terug naar de bussen voor de terugreis naar Sittard.
Tussen de plechtigheden is er voldoende tijd voor ontspanning. Zo zijn in het gezellige stadje tal van winkels en restaurants.

Aanmelden voor de busreis
Buskaarten zijn tot vrijdag 23 augustus verkrijgbaar bij:
mevrouw Elly Brinkman, Heerlenerweg 19, 6132 CK Sittard, telefoon 06-10502558.
Een buskaart kost € 28,-- per persoon.
Vraag bij uw contactpersoon naar de vertrektijd van uw bus! Denk aan een geldig paspoort of identiteitsbewijs voor die dag.

Aanmelden voor de voettocht
Dit jaar wordt ook een meerdaagse wandelpelgrimage van Sittard naar Kevelaer georganiseerd. Vertrek vanuit Sittard op 5 september. Op 9 september sluiten de wandelaars aan bij ons dagprogramma. Aanmelden bij de heer René Haustermans via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie?

Bel met de heer Tjeu Wetzels: telefoon 06-27822186, of stuur een bericht naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Parochie Christus Koning en H.Antonius van Padua
Leyenbroekerweg 107    6132 CD Sittard  tel. 4512492

Afdrukken E-mail

Garagebox
V en H Vastgoed
logo_ck_small.png