• Start
  • Interprovinciale bijeenkomst van fanfares in Sittard-Geleen
logo_ck met tekst.png

Interprovinciale bijeenkomst van fanfares in Sittard-Geleen

Fanfare St. Jan Sittard-Leyenbroek organiseert muzikale bijeenkomst met muziekverenigingen uit verschillende provincies

Sittard, 30 april 2015

Op zaterdag 13 juni vindt in Sittard een unieke bijeenkomst plaats. Fanfare St. Jan Sittard-Leyenbroek organiseert, met medewerking van gemeente Sittard-Geleen, een muzikale bijeenkomst van 3 fanfares St. Jan uit verschillende provincies. Vanaf 13:15 uur wordt gezamenlijk door de winkelstraat van Sittard naar de markt gemarcheerd, waar om 14:30 uur een gezamenlijk concert wordt gegeven. Om 19:00 uur start in de fanfarezaal te Leyenbroek een concertavond, welke gratis toegankelijk is.

De zogeheten "St. Jannen-dag" is een terugkerend evenement dat door een van de drie deelnemende verenigingen wordt georganiseerd. In 2005 heeft deze dag voor het eerst plaats gevonden in Sint Jansteen (Zeeland), naar een idee van de lokale fanfare St. Jan. Dit jaar organiseert fanfare St. Jan Sittard-Leyenbroek dit evenement. De derde editie zal te zijner tijd plaatsvinden in Meddo (Gelderland).

De verenigingen hebben een dagvullend programma voor de boeg. Na een gezamenlijke Limburgse koffietafel wordt er 's ochtends samen gerepeteerd met maar liefst 122 muzikanten. Hierna vinden tussen 13:15 uur en 16:00 uur de streetparade door de winkelstraat en het concert op de Sittardse markt plaats. Het programma wordt met een besloten barbecue vervolgd in de fanfarezaal. Ten slotte zal iedere fanfare een concert geven tijdens de concertavond. Deze avond is voor eenieder gratis toegankelijk en begint om 19:00 uur. Uiteraard is er na afloop gelegenheid voor een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.fanfaresintjan.com of op www.facebook.com/fanfaresintjan.

Afdrukken E-mail

V en H Vastgoed
logo_ck_small.png